OM LARMET

fakta

Detta larm är ett open source larm som du bygger helt från grunden med hjälp av din kunskap inom Arduino och elektronik. Larmet har precis som andra larm flertalet fungerande komponenter som tillsammans hjälper och skyddar ditt boende. I grunden så är det en Arduino Mega som arbetar ihop med en rad olika elektroniska komponenter. Koden till larmet är givetvis helt fritt att användas för privat bruk.

Larmet använder sig av magnet kontakter och rörelsevakter för att skydda mot inbrott. Och är under utveckling hela tiden för förbättringar och nya funktioner. Larmet lagrar all viktig information på SD kort som är väl skyddat från allmänheten (ja det är upp till dig att se till så det blir skyddat).

Larmet erbjuder aktivering/avaktivering genom det vanliga sättet med en pin kod på fyra siffror, eller via nyckel taggar. Nyckel taggar kan läggas till enbart med hjälp av en huvud tagg som ställs in vid första uppstarten av larmet. Borttagning av nyckeltaggar gör man med hjälp av unika tagg koder som skapas när en tagg läggs in i systemet.

SMS funktionen låter dig få information om när larmet går (och som är under utveckling när detta skrevs, möjlighet att aktivera och stänga av larmet via sms). Och med kombination av GPS enheten kan du få koordinater skickade på var larmet befinner sig.

GPS enheten känner även av ifall det skulle ske någon förflyttning. Om en angiven hastighet uppnår som du ställt in så kommer larmet att startas och du får då ett sms från larmet.

Målet är att kunna ha ett kraftfullt larm till en låg kostnad, och självklart kombinera detta med att bygga det själv. Vi har själva designat kretskort som kan användas och som ni kan få om ni donerar en symbolisk summa mot kostnaden av tillverkningen.

Nog läsning nu, sätt igång och gå igenom inköpslistan på vad som behövs inhandlas.

anledning att bygga

 utöka dina kunskaper

Lär dig från grunden hur ett larm är uppbyggt

 lär dig arduino

Lär dig hur arduino fungerar ihop med flertalet komponenter

 avancerat men billigt

Du håller kostnaderna nere men ändå får ett avancerat larm

 säkert hem

Du får ett säkert och väl skyddat hem