Av aktivera larmet

skalskydd & hel larmat

Att larma av ett aktiverat larm gör du på samma sätt oavsett om det är skalskydd eller om du har hela larmet aktiverat.

Larma av med kod

Om det är så att hela larmet är aktiverat så går du in via dörren där kontrollenheten finns. Kontrollenheten kommer då att börja blinka och pipa. Under denna tid kan du stänga av larmet. Knappa in din kod på 4 siffror och tryck sedan på A eller knappen för att larmet skall stängas av. Skulle du slå fel kod så använd * knappen för att rensa koden och ange den på nytt sen.

Om skalskyddet är aktiverat så behöver du ej öppna dörren. Utan du slår koden och sen trycker du på A eller B knappen bara.

Larma av med tagg

Om hela larmet är aktiverat, så gå in genom dörren och scanna av taggen mot läsaren medan kontrollpanelen piper. Tryck sen på A eller B knappen för att larma av. Om du har skalskydden aktiverat så sätt taggen bara mot läsaren och tryck sedan på A eller knappen för att larma av.

Larma av med SMS

Du kan larma av med ett SMS enkelt. Det du gör är att du från det telefonnummer som är inlagt i alarmet skickar ett SMS till larmets telefonnummer med följande text: alarm off och larmet kommer då att kontrollera så det är rätt nummer sms kommer ifrån samt att det är korrekt skrivet. Du får ett SMS tillbaka om det var rätt som indikerar på att larmet stängts av. Notera att en viss fördröjning finns på denna funktion.