Aktivera larmet

skalskydd

Skalskyddet är en larm möjlighet som gör det möjligt att kunna vara inne med larmet aktiverat. Larmet använder då enbart magnetkontakterna samt GPS funktionen för att känna av larmet. OBS! Inga fönster/dörrar kan öppnas som har sensorer på.

Börja med att se till så alla fönster/dörrar som har sensorer på är stängda. Larmet kan endast aktiveras om magnetkontakterna är emot varandra. Dörren som ligger på Zon 0 har tidsfunktion på sensorn.

Larma på med kod

Ange koden på 4 siffror som du själv valt, och aktivera skalskyddet genom att trycka på A knappen. Om du slagit fel kod så använd * knappen för att nollställa och gör ett nytt försök. Larmet börjar nu räkna ner och aktiveras inom ett par sekunder.

 Larma på med tagg

Placera din tagg mot läsaren för att scanna av taggen. Du får en bekräftelse på displayen att den är inläst korrekt. Du har nu 10 sekunder på dig att aktivera larmet och det gör du genom att trycka på A knappen. Skulle taggen inte fungera är det bara att läsa in en ny tagg.

Larma på med SMS

Att larma på med ett SMS kan vara smidigt ifall ni kommer på att larmet inte är på. Det du gör då är att du skickar ett SMS till larmets telefonnummer med följande text: alarm on A notera att du ej får blanda stora och små bokstäver utan det skall anges exakt som det står skrivet. små bokstäver på allt förutom på A. OBS! Det går endast att larma på med den telefon som är inlagd i alarmet. Dvs larmet kollar om det kommer från rätt telefonnummer.

Du kommer få ett sms tillbaka när larmet har mottagit din begäran och då börjar larmet att starta. Notera att det kan vara en viss fördröjning på detta.

hela larmet

Hela larmet använder alla sensorer som finns inkopplade i larmet. Du kan då ej vara inne när larmet är aktiverat. Om du har husdjur måste du anpassa rörelsevakterna så dom ej känner av djuren (kan vara problem med stora djur)

Larma på med kod

Börja med att se till så alla dörrar och fönster med sensorer är stängda. Dörren ut måste även vara stängd under aktiveringen av larmet. Knappa in din kod på 4 siffror, och aktivera hela larmet genom att trycka på knappen B. Om du skulle slå fel kod använd knappen för att rensa och ange koden igen.

En pipsignal från kontrollenheten börjar pipa samt att det blinkar vilket indikerar på att larmet är på väg att startas. Du ska nu gå ut och stänga dörren innan den slutar att pipa, för det är då larmet går i aktivt läge.

Larma på med tagg

Börja med att scanna din tagg mot läsaren. Du kommer att få ett meddelande på displayen om den är korrekt inläst. Du har nu 10 sekunder på dig att aktivera larmet innan inläsningen rensas i minnet. Tryck på knappen för att aktivera larmet. Nu börjar kontrollpanelen att pipa och blinka och du kan öppna dörren och gå ut innan larmet går igång.

Observera att dörren måste alltid vara stängd för att larmet ska kunna aktiveras.

Larma på med SMS

Att larma på med ett SMS kan vara smidigt ifall ni kommer på att larmet inte är på. Det du gör då är att du skickar ett SMS till larmets telefonnummer med följande text: alarm on B notera att du ej får blanda stora och små bokstäver utan det skall anges exakt som det står skrivet. små bokstäver på allt förutom på B. OBS! Det går endast att larma på med den telefon som är inlagd i alarmet. Dvs larmet kollar om det kommer från rätt telefonnummer.

Du kommer få ett sms tillbaka när larmet har mottagit din begäran och då börjar larmet att starta. Notera att det kan vara en viss fördröjning på detta.